vasárnap, december 17, 2006

A Prosperity Regényben elérkeztünk a Tavoularis családhoz. Ennek is öt tagja van, mint a Tomey családnak, de míg oda egyetlen felnőtt jutott négy gyerek mellé, itt négy felnőtt van és csak egy gyerek. Azt hinné az ember, hogy így könnyebb az életük, hiszen a négy felnőtt mind dolgozhat és sok pénzt kereshet. Igen ám, de a szabályoknak megfelelően egyik szerencsekártyát se nyomom ki, és már kétszer rosszul jártam, és kirúgták két simemet. :/ De elmondom részletesen, hogy mi történt.
A Tavoularis Család
Verner Tavoularis Almas Tavoularis Laima Tavoularis Sybella Tavoularis Caelie Tavoularis

Almas Tavoularis és a kislánya, Laima. Leírom, nekik mit jelent a nevük, mert nagyon szép. Az Almas arab név és azt jelenti, "gyémánt". A Laima pedig litván név és a jelentése: "szerencse". Almas férjnél van, de nem csak a férjével, hanem még két rokonával lakik együtt, így elég sokan élnek ők is ebben a házban. Azért költöztek Challengetown-ba, hogy a család két egyedülálló tagja is megtalálhassa a párját.

A feketehajú pasas Almas férje, Verner. A nővérével, Sybellával beszélget éppen. Sybella Family Sim, így természetesen férjet szeretne találni és saját családot alapítani. Az idős hölgy pedig Caelie, Verner anyósa, vagyis Almas édesanyja. Ő is Family Sim, és ő is férjre vágyik, és természetesen újabb unokára, bár egy már van neki, a kis Laima. (Igazság szerint Caelie családneve nem lehetne Tavoularis, hiszen ő Verner feleségének a családjához tartozik, de sebaj.) Almas Romance Sim, és titokban arra vágyik, hogy megcsalja a férjét. Mégis az életcélja olyasmi, amit enélkül is el lehet érni: az Athletic karrier teteje. Szerencsére kapott is ott munkát, és (még) nem rúgták ki... Verner Fortune Sim, és olyan hülye életcélja van, amivel nem hiszem, hogy érdemes bajlódni: azt akarja, hogy hat kisállata elérje egy kisállat karrier tetejét. :/ Erre akkor lenne ideje, ha a családjával egyáltalán nem foglalkozna, sőt, legjobb lenne, ha remeteségbe vonulna vissza és felcsapna állatidomárnak... De ezt nem akarom. Verner először az Athletic karrierben kezdett dolgozni, mint a felesége, Almas, de aztán kirúgták, így most politikusi babérokra tör. Reméljük, hogy semmit nem fog elszúrni, mert a családnak nagyon kéne a pénz...

Ez a házuk.

Ez a házuk felülnézetből. Szegényes... A kisszobában Caelie aludt, Laima mellett pedig a nagynénje, Sybella.

Caelie nagy örömére megismerkedett egyik szomszédjukkal, Zebulon Agg-gel, akivel nagyon jóban lettek. Caelie akkor még nem sejtette, de remélte, hogy több is lesz a kapcsolatukból, mint barátság. Zebulon elmesélte neki, hogy nagyon jó barátja egy egyedülálló, idős, kedves úrnak, Sylwester Children-nek, akinek még nincs gyermeke, de szeretne örököst hagyni maga után. Caelie emlékezett rá, hogy egyszer már találkozott vele. Rögtön kitalálta, hogy összehozza a vejének a nővérével, Sybellával, így felhívta, és áthívta vendégségbe.

Így ismerkedett meg Sylwester Children és Sybella Tavoularis. "Kedvesem, bevallom őszintén, nekem van már egy szeretőm, egy öreg hölgy, de mégis szeretnék ismerkedni. Az a hölgy egy férfivel nem elégszik meg, annyit már tudok róla. Különben is, nekem örökös kell, ő pedig túl van már a fénykorán, nem tudna megajándékozni egy gyermekkel. De magácska fiatal, és tudom, hogy családra vágyik" - magyarázza Sylwester. "Ez így van" - mondja kedvesen Sybella, akit egyáltalán nem zavar, hogy ilyen vénemberrel hozta össze a sors. Csupán amiatt aggódik, hogy nehogy a gyermekének is akkora orra legyen, mint Sylwesternek... Sybella életcélja egyébként nem kevesebb, mint hat unoka! Szóval szimpatikusak voltak egymásnak, de még nem estek szerelembe. Közben Sybella mentősként kezdett dolgozni, de egy baklövése miatt kirúgták, így ő is megint előről kezdte a ranglétramászást... A Culinary karrierbe került, és ha jól emlékszem, jelenleg a mosogatásnál tart...

Eljött a nap, amikor a kis Laima két lábra állt és iskolássá változott.

Nagyija, Caelie, és Zebulon pedig összejöttek. Ekkor már Zebulon fejében is megfordult, hogy milyen lenne, ha ő és Caelie összekötnék az életüket. "Vajon hogyan fogadná azt a lányom és az unokám, ha Caelie odaköltözne hozzánk?" - gondolkozott.

Laima elkezdte az iskolát, és ott megismerte a nagyszájú Léan Joghs-ot. "Engem és a négy tesómat a szexmániás nagyink nevel, mert a szüleink meghaltak autóbalesetben pár hónapja, és képzeld, az anyukánk sírköve ott van a házunk előtt, és néha látjuk a szellemét!" - meséli Léan. "Hmmmm..." - gondolja Laima. Aztán ő és Léan jóbarátok lettek.

Zebulon éppen hazafelé tart, miután ágyba döntötte Caelie-t, Sylwester és vén lovagja pedig a ház előtt turbékolnak. A háttérben a Tomey család háza áll az utca túloldalán.

"Fúj, ez undorító" - állapítja meg Léan Joghs, aki éppen vendégségben van náluk.

Zebulon és Caelie hatalmas lépésre szánták el magukat: eljegyezték egymást! Caelie életcélja egyébként elérni a Law Enforcement karrier tetejét, csakhogy a felnőtt karrierét, nem az időskori karrierét. :/ Ez meg hogy lehet? Már ott dolgozik, de szerintem ezt lehetetlen elérnie, nem??

Ilyen most a házuk felülnézetből. A kisszobát Laima kapta meg, Sybella és az öreg Caelie pedig egy szobában laknak. Meg kialakítottam nekik még egy vécét, hogy örüljenek.
Vajon milyen lenne Verner és a családja élete azután, hogy a nővére és az anyósa férjhez mennének és elköltöznének? Könnyebb vagy nehezebb? Ez majd később derül ki. :)

Nincsenek megjegyzések: