szombat, január 13, 2007

A Tomey családba az ötödik héten megérkezett a második generáció. :)
A Tomey Család
Dáiríne Tomey Feichín Tomey Timoteo Tomey

A képen Feichín (szemből) búcsúzkodik ikertestvérétől, Timoteotól (háttal). Feichín feladata az volt, hogy gondoskodjon a Fitzgerald ház örököséről, és miután ezt megtette, már nincs maradása Challengetown-ban. Bár feleségül vette volna a kislánya anyját, Moynát, nem hagyhatom neki.

Az öreg Dáiríne viccelődve ezt mondja Timoteónak: "Na fiam, most már csak te maradsz itt a nyakamon!" Feichín nevet rajta. Dáiríne négy gyermeke közül bizony már csak egy marad itt, miután Feichín is elköltözik. A legidősebb, Chanté, már férjhez ment és a Joghs házban lakik, a legidősebb fiú, Niilo pedig a második fia születése után SimCity-be költözött. Most Feichín is követi, hogy ott próbáljon szerencsét.

"Ég áldjon, Anya!" "Vigyázz magadra, kicsi fiam!" hüppögi Dáiríne. Aztán neki el kell mennie dolgozni...

...úgyhogy csak Timoteo integet Feichínnek, amikor beszáll a taxiba és örökre elhagyja ezt a várost. A háttérben a Tavoularis ház látszik, ahonnan...

...Timoteo menyasszonya, Laima származik. Rendhagyó esküvői gönc mellett döntenek, de Laimának persze ez is jól áll.

Challengetown legszebb menyasszonya!

A háttérben Dáiríne tapsikol meghatódottan.
Laima Tomey
Laima Tomey, született Laima Tavoularis, így csatlakozott a Tomey házhoz.

Timoteo festményt készített gyönyörű feleségéről, hogy megörökítse az utókor számára. :) Egy darabig hármasban éltek a házban, az öreg Dáiríne, a fia, Timoteo és a menye, Laima. Dáiríne Knowledge Sim, akiknek gyakran vannak Family Simekre jellemző vágyaik, például Dáiríne unokára vágyott. Pedig volt már neki hét! Ugyanakkor woohoozni is szeretett volna. Nem volt kivel, és szerencsére le is tett erről a vágyáról egy idő után. Legnagyobb álma a Science karrier teteje, és ezt még nem érte el, de biztos el fogja. Amikor barát kellett neki az előléptetéshez, felhívta lányát, Chantét, akivel már rég nem beszélt. "Hogy vagy, kislányom? Minden rendben veletek? Gyerekek jól vannak? Cronus rendes férjed? És megszülettek már a babák?" "Anyuuu!! Egyszerre csak egy kérdést!" nevetett Chanté, és kivételesen jó kedvében volt, pedig négy gyereket nevelni és ikrekkel terheskedni biztos nem egy leányálom. "Jól vagyunk mind, és a babák még nem születtek meg, de nemsokára, ne félj! Csak tudod, addig nálunk nem telik az idő, amíg nem a mi házunkat irányítja a Simfeletti Lény." Timoteo Popularity Sim, és mint kiderült, jó férj és romantikus lélek. Általában olyan vágyai vannak, hogy a feleségét akarja csókolgatni... Életcélja a Culinary karrier teteje, és halad. Ha jól emlékszem, már valamiféle szakácssegéd. Laima azonban Fortune Sim, egészen más személyiség, mint az anyósa vagy a férje. Ő drága festményekre vágyik, meg arra, hogy minél több pénzt keressen. Ettől azonban még nagyon szeretetreméltó sim. Hiányzik is a Tavoularis ház lakóinak. Mostohahúga, Léan, sokszor felhívta már, és az édesanyja, Almas, egy nap be is állított látogatóba, hogy megnézze, hogy megy a sora a lányának. Aztán Timoteo és Laima eldöntötték, hogy jöhet az örökös, és a harmadik próbálkozásra Laima terhes lett.

Íme Hadley Tomey, Timoteo és Laima lánya, Dáiríne nyolcadik unokája, Almas és Verner Tavoularis első unokája, akinek egy mostohanagynénje, egy mostohanagybátyja és hat unokatestvére lakik Challengetown-ban. Üdv, kicsi Hadley! Vörös haj és kék szem, tiszta apja. :) Laimának a szülés után furcsa módon minden átmenet nélkül woohoozni támadt kedve, pedig mondom, általában csak drága szobrokon meg egyéb dísztárgyakon jár az esze. A férje persze szívesen teljesítette a kívánságát. :)

Hadley születése után kibővítették a házukat. Pénz volt rá bőven, szerencsére Timoteónak és Laimának is sikerült előtte jól megválaszolni egy-egy szerencsekártyát.

Alsó szint. A jókora, rózsaszín babaszoba később több gyermek szobája lehet, és ha fiuk is lesz, nem lesz már rózsaszín, de addig jó így.

Felső szint, ahol Dáírine kapott egy szobát. Mindhárom felnőtt rendesen gondozta a kis jövevényt, nem lehetett rájuk panasz. :)
Hadley Tomey
Hadley totyogó lett.

Sajnos nem az édesanyjára hasonlít, ez egyértelmű. Kár. Persze még így is lehet belőle szép lány, majd meglátjuk. A szülők még egy vagy két kistestvért terveznek neki, de csak akkor jön a következő, ha Hadley már elkezdte az iskolát.
A következő héten többek között azt remélem, hogy Dáiríne végre eléri az életcélját.

Nincsenek megjegyzések: