szerda, január 17, 2007

A Tavoularis család létszáma az ötödik héten kettővel nőtt. Most már annyian vannak, mint Joghsék.
A Tavoularis Család
Verner Tavoularis Almas Tavoularis Alvis Tavoularis Léan Tavoularis

Amikor bekukkantottam hozzájuk, Almas, a Romance Sim, éppen unokára vágyott. Szokatlan vágy egy Romance Simtől, de aztán láttam, hogy hű az elveihez, amikor így búcsúzott el egyik kollégájától... Verner, a férje, akkora balek, hogy fogalma sincs róla, hogy felszarvazták. És már sosem tudja meg, mivel Almas egyetlen igazi szeretője már meghalt. Ezzel a kollégával csak smárol. Mondjuk azt rendszeresen... Almas tehát második unokára vágyott a nemrég született első, Hadley Tomey után. Közben az életcélja, a Athletic karrier teteje élérése érdekében, kellett neki egy barát, így felhívta Chanté Joghst. "Szia, Chanté! Tudod, van nekem egy örökbefogadott lányom, Léan. (Vérszerinti húga Chanté férjének, Cronusnak, vagyis a gyerekeik nagynénje, dehát ezt ők nem tudják.) Tudom, hogy még kicsik a gyerekeid, de ha megnőnek, nem lenne valamelyik jó pár a lányomnak?" "Nem tudom, Almas," mondta Chanté. "Már én is beszéltem vele erről, amikor ott jártam nálatok. Nekem úgy tűnt, hogy egyáltalán nem zavarja, hogy nincs párja." "Tényleg? Jaj! Aggódom! Egyáltalán nem érdeklik a fiúk." "Talán a lányok érdeklik." "Nem, ők sem. Eddig. Nem tudom mi lesz, de aggódom, hogy egyedül marad." Chanté végül átment látogatóba négy gyermeke közül kettővel, Ekainnal és Ayakával. Léan tényleg furcsa egy sim. Sose zavarta, hogy nincs senkije, pedig a tini simeket zavarni szokta. Egyébként kivételesen intelligens sim. Ezt abból szűröm le, hogy hihetetlen sebességgel készítette el a házi feladatokat. Miután a sajátjával végzett, megírta még az éppen munkában lévő testvéréét is, régen Laimáét, aztán miután ő már befejezte az iskolát, akkor Alvisét. Önzetlen segítőkészségét az is mutatja, hogy magától csinál kaját az egész családnak. Ritka az ilyen! A legtöbb sim, ha mást nem mondanak neki, csak magára gondol, és csak egy tányér kaját csinál. Léan egyébként Popularity Sim, életcélja a Culinary karrier teteje, csakúgy, mint a testvérének, Alvisnak. Valamiért viszont Alvisnak jobban ment a munka tinikorukban, és előbb léptették elő, így fordulhatott elő, hogy nem egyszerre dolgoztak.

A Tavoularis család örökbefogadott ikrei, akik a valóságban Cronus Joghs testvérei, felnőttek lettek. A képen Alvis...

...ez pedig Léan.

Alvis feleségül kérte Casey Fitzgeraldot, a fiatalabb Fitzgerald nővért.
Casey Tavoularis
Így csatlakozott a családhoz Casey, akit ezentúl úgy hívnak, hogy Casey Tavoularis. Casey Family sim, mégsem akart azonnal az esküvő után kisbabát, újdonsült férje, Alvis azonban igen. Casey talán nem érezte még elég érettnek magát a feladatra, mert helyette kiscicát vagy kiskutyát akart. Talán azokon akart volna gyakorolni? Mindenesetre amikor megtudta, hogy terhes, akkor persze már akart kisbabát. Casey igyekezett beilleszkedni a családba, például össze akart barátkozni az apósával, Vernerrel, de ide nem könnyű beilleszkedni. A család tagjai elég diszkriminatívak, és csak bizonyos simeket kedvelnek, de azokat nagyon... Egész pontosan arról van szó, hogy Almas valami egészségtelen módon rajong az örökbefogadott fiáért, Alvisért. Folyton játszani akar vele, hízelegni neki, satöbbi. Verner azonban semmiféle kapcsolatban nincs az örökbefogadott fiával. Almas a mostohalányával, Léannal már nincs annyira jóban, mint a fiával, Verner és Léan azonban legjobb barátok. Hát ez egy ilyen család.

És itt van a család legújabb tagja, Shireen Tavoularis. Egy feketehajú, lilaszemű kislány. Előbbi az anyukájától, utóbbi az apukájától jön. A Shireen egy iráni név, és a jelentése: "édes". Hát ez édes. :) Shireen Verner és Almas Tavoularis második unokája és a második lányunokája is egyben. Nagynénjei Léan Tavoularis és Moyna Fitzgerald, mostohanagynénje Laima Tomey született Laima Tavoularis, unokatestvére Ercilia Fitzgerald. Shireennek jó dolga van, sosincs elhanygolva ennyi felnőtt mellett. Mindenki szívesen gondozza, bár a nagyija, Almas, mivel Romance Sim, utál pelenkázni, és attól mindig rosszabb kedve lesz. De azért megcsinálja, ha kell... :) Persze jobban szeretne flörtölgetni valami pasival (nem a férjével), aki ha jól tudom, egy kollégája. Közben még annyi történt, hogy Alvist kirúgták. Szerzett aztán megint állást a szakács pályán, de most már - nem úgy, mint tinikorukban - Léan tovább tart a karrierben, vagyis közelebb van közös életcéljukhoz. Aztán Cronus telefonálgat még hozzájuk, hogy beszéljen Alvissal, aki igazából az öccse. Mintha sejtené... Léan pedig egyik nap Timoteo Tomey-vel jött haza a munkából, hiszen ugyanazon a pályán dolgoznak. Timoteo Léan imádott mostohanővérét, Laimát vette feleségül, úgyhogy Léan érdeklődve hallgatta, mit mesél neki róla Timoteo. "Laima jól van, most otthon van a kislányunkkal, Hadley-vel," mondta Timoteo. "Akkor jó. Nagyon hiányzik! Olyan jó volt, míg itt lakott!" sóhajtotta Léan. "Igen, megértem, hogy hiányzik. De hát ez az élet rendje, hogy az ember felnő, megházasodik, és elköltözik otthonról," válaszolta Timoteo, finoman célozva arra, hogy Léannak is ezt illene tennie. Léan persze nem ért egyet azzal, hogy ez az élet rendje. Ő még vár, hogy mi lesz vele, és majd azt teszi, amit jónak lát.

A kicsi születése után újabb bővítésre került a ház. Az emeletre épült még egy nagy szoba, az lesz a gyerekszoba. Egyelőre csak Shireen lakik ott, de lesz majd kistestvére is, nem is olyan sokára. Casey ugyanis megint terhes, és akar is még egy kisbabát, ami nem meglepő, mivel Family Sim. Verner, Shireen nagypapája, politikus, és nemrég rengeteg pénzhez jutott egy szerencsés szerencsekártya által: 30 ezer pénzt hozott haza! Ezáltal Tavoularisék lettek Challengetown legtehetősebbjei. Nincsenek anyagi gondjaik, és ha senki el nem veszti a vagyont, akkor ez így is fog maradni.
Shireen Tavoularis
Shireen totyogó lett.

Hát, még akár szép is lehet, ha megnő. :)
A Tavoularis családban az a legérdekesebb kérdés, hogy mi lesz a titokzatoskodó Léannal.

Nincsenek megjegyzések: