szombat, január 20, 2007

A népes Joghs család ötödik hete eseménydúsan alakult.
A Joghs Család
Cronus Joghs Chanté Joghs Ju Joghs Ekain Joghs Morton Joghs Ayaka Joghs

A képen Ju, a legidősebb gyermek (asszem, lehet esetleg Ayaka is, de úgy emlékszem, ez Ju), és az egyik unokatestvérük, Roldán Agg. Egy suliba járnak, és ma Roldán velük jött haza. A Joghs család szegény, mivel sokan vannak, és Chanté, az anyuka állandóan terhes, mivel Cronus, a férje, hat gyereket akar. Így csak Cronus dolgozik, és bár jól halad a karrierjéban (Business karrier), kevés a pénzük. Arra nincs elég, hogy belefogjak egy házbővítésbe, ezért a négy gyerek közül hárman egy szobában aludtak, egy meg a szülők szobájában. Aztán a szülők kénytelenek voltak beruházni egy jobb ágyra, mert Chanté a terhesség miatt állandóan álmos és éhes volt egyszerre (ami, mint köztudott, végzetes lehet a simekre nézve, hát még egy terhes simre!), de hiába küldtem aludni, alig mászott feljebb az Energy, mert kényelmetlen volt az ágy, azonban az éhség az rohamosan nőtt. Ezért muszáj volt egy jobb ágy, de aztán utána nem is mertek mást venni, mert enniük is kell... Vicces volt, hogy amint meglett az új ágy, Cronus és Chanté azonnal woohoozni akart benne, hogy kipróbálják. :) Mondanom sem kell, nem futja nekik takarító alkalmazására. Ezért szerencsés, hogy a két kislány, Ju és Ayaka, rengeteg Neat ponttal rendelkezik, és reggel önállóan és örömmel feltakarítják az előző esti vacsora bomló maradványait. Rendes gyerekek. :) Egyik nap meglátogatta a családot a gyerekek anyai nagyanyja, Dáiríne. Ayaka, a kisebbik lányka nyitott neki ajtót. "Szia, nagyi!" "Szia, Ayaka! Itthon vannak a szüleid és a testvéreid?" "Persze, mindenki itt van." "Megszülettek már a kistestvéreid?" "Nem, szerencsére." "Miért szerencsére?" "Mert már így is alig férünk el." Ayaka nem igazán van jóban a testvéreivel...

Az elsőszülött ikerpár tini lett. Ez Ju. Knowledge Sim lett és az életcélja a Science karrier teteje, ahogy a nagyijának, Dáirínének is.

Ez pedig egy perccel fiatalabb öccse, Ekain. Ő is Knowledge Sim, és az életcélja az összes Skill pont megszerzése. Az szinte lehetetlen... Mindenesetre gyűjti őket buzgón. Beruháztak egy edzőgépre, mert rengeteg Body pontot akar.

Ju alig várja, hogy férjhez mehessen a torzszülött Foster Childrenhez. Persze előbb fel kell nőniük, de most, hogy Ju is tini, már valamennyire egymáséi lehetnek. Fosternek is tetszik Ju, amint ez a képen látszik. Egymásba szerettek és az első csókon is túlestek. Foster anyukája hat unokára vágyik, úgyhogy Ju-nek ennyi gyereket kéne szülnie egyszer...

Megérkezett a harmadik ikerpár is, két kisfiú! A képen Brett Joghs az édesapja karjában...

...ez pedig Wiremu Joghs az édesanyja karjában. A Wiremu az angol William név maori megfelelője. Ezzel telt ház lett Joghséknál. Nyolcan voltak; két felnőtt, két tini, két gyerek és két kisbaba. Ez egy hagyományosan működő család, vagyis egyedül az apa járt dolgozni, az anya, Chanté, meg otthon senyvedett. Azért senyvedett, mert Romance Sim, nem Family. Életcélja a Slacker karrier teteje, de még sehol sem tart. Amikor ideje volt, tanult, de ritkán volt rá módja. Elképzelhető, hogy meghal, mielőtt elérné az életcélját... Szerencsére a legnagyobbak, Ju és Ekain, szó nélkül megetették az újszülött kistestvéreiket, ha senki más nem ért rá, Chanté pedig hétvégén végre el tudott menni dolgozni, mert akkor mindenki más otthon volt és vigyáztak a babákra.
Brett Joghs Wiremu Joghs
A legkisebbek totyogók lettek, és onnantól kezdve még több gond volt velük, és Chanténak még kevesebb ideje maradt saját magára.

Brett az édesapja karjában.

Wiremu és a nagyobbik nővére, Ju. A háttérben az anyjuk, Chanté, aki kivételesen talált időt az önképzésre. A férje, Cronus, persze sokkal jobban halad a karrierjében. Sok barátra is szüksége van az előléptetésekhez, és összebarátkozott a következő simekkel: Alvis Tavoularis (valóságban az öccse, de másik család fogadta örökbe), Sybella Children (lányának leendő anyósa), Timoteo Tomey (sógora), Sierra Agg (a gyerekek unokatestvéreinek anyja). Sybella azt mondta neki, amikor egyszer együtt jöttek haza melóból: "Cronus, tudtad, hogy csak azért lettem üzletasszony, hogy a munkahelyünkön találkozzunk, mert az egyik lányodat meg akartam szerezni a fiam számára párnak?" "Nem tudtam, Sybella! De lám, sikerült. Nahát, micsoda egy elvetemült Family Sim vagy!" "Hát igen, de szerintem megérted." "Hogyne, én is egy elvetemült Family Sim vagyok," nevetett Cronus. "Azt hiszed a feleségem akart hat gyereket? És tessék, annyi van, mert én annyit akartam!" "Nem semmi! Én meg hat unokát akarok," mondta Sybella. "Ittam is már sok életelixirt, hogy biztos megérjem mind a hatnak a születését." "Jó ötlet!" mondta Cronus, és megivott három pohár elixirt. Az ő életcélja ugyanis nem egyszerűen az, hogy hat gyereke legyen, hanem hogy ez a hat gyerek mind meg is házasodjon. Biztos nem lesz megfelelő pár mindegyiknek a Prosperity családok gyerekei közül, úgyhogy néhánynak majd egy jöttmentet kell elvenni.

A középső ikerpár is tini lett. Ez Morton, Popularity Sim, és az életcélja a Military karrier teteje. Generális akar lenni, vagy mi. :) Ez szép cél.

Ez pedig Ayaka, Morton egy perccel fiatalabb húga. Különc, amint látszik. Elege lett az anyja által ráörökített hajzatból, amit a nővére, Ju, büszkén visel, és átfestette sötétre, aztán még egy napszemüveg mögé is elbújt. Family Sim, és az életcélja megérni az aranylakodalmát. Érdekes a családtagok viszonya Joghséknál: az összes testvér jóban van mindenkivel, de Ayakával nem. Ayaka nem keresi a társaságukat.

Ez a kép azért készült, mert Simes pályafutásom alatt először csinálta ezt a ritka műveletet két kisbaba: veszekednek a cumisüvegen. Brett elvette az ikertestvérétől, Wiremutól a tejecskét és ő itta meg!
Hát ennyi történt velük az ötödik héten. Sok idő lesz még, míg minden gyerek felnő és párt talál, de Cronus, az apjuk, bízik benne, hogy megéri mindannyiuk esküvőjét.

Nincsenek megjegyzések: