hétfő, november 13, 2006

Ez a legelső Asylum Challenge bejegyzés.

A betegek megérkeznek az intézménybe.

Ő a főszereplő, Gervaise (ejtsd: zser-VEZ). A neveket megint kedvenc név-generáló oldalamról szedtem. :) A Gervaise egy francia név, egy eredetileg férfinév női formája, a szó jelentése, amelyből kialakult: "dárda". Dobtam a kockával és Romance Sim lett, az életcélja pedig, vagyis az egész challenge célja az, hogy 20 különböző simmel woohoozzon. A szabályok szerint csak őt irányíthatom a játék során, az intézmény többi lakóját nem, és velük nem is szabad összeszűrnöm a levet, vagyis azt a 20 simet a házon kívülről kell beszereznem. Csillagjegye bika, ezt én választottam, mert a szabályok megengedik, hogy a főszereplőnek azt válasszak, amit akarok. A bikákra leginkább jellemző, hogy játékosak.

Ő Laurinda. A neve angol, a Laura/Laurus változata, latin szóból alakult ki, melynek jelentése "babér". Romance Sim, oroszlán csillagjegyű, vagyis nagyon laza csaj. Ennél többet nem tudok róla, nem is tudhatok, mert nem nézhetem meg az életcélját.

Ezen a képen nem tudom, mi történik, és asszem sok hasonló kép lesz az asylum challenge során, hiszen az intézmény nyolc lakója közül hetet nem irányíthatok. Ha jól látom, barátkozás folyik... A rövidhajú nő neve Leighton. Angol név, a Layton férfinévből alakult ki, az pedig egy régi helységnévből, amelynek jelentése "póréhagyma kert". Érdekes... Leighton Fortune Sim és bak, leginkább az jellemző rá, hogy lusta. A másik nő neve Yashmine. Ez szintén egy angol név, a Yasmine/Jasmine változata. Perzsa eredetű, a szó jelentése egy kúszónövény, aminek illatos virágjából parfüm készült. Yashmine Pleasure Sim és halak. Kedves és aktív. A pasi, aki nézi őket, Lubomierz (ejtsd: lu-BAM-jes). Legyel név, a Lubomír változata, a "lub" és a "mir" szláv szavakból alakult ki, melyek jelentése "szeretet" és "béke". Megint a tökéletes véletlen esete áll fenn, ugyanis Lubomierz Family Sim, vagyis tökéletesen illik rá a neve. :) Szomorú belegondolni, hogy bármi is az életcélja, ebben az intézményben nem fogja elérni, mert nem lesz családja. :( Csillagjegye nyilas, vagyis nagyon aktív.

Balra Athol, jobbra Chandana. Atholról azt kell tudni, hogy az a betegsége, hogy begolyózik, ha nem visel minél több kék szint. Ezért kékre van festve a szeme, a szája, és minden cucca kék. Az Athol skót név, Skócia egyik kerületét hívták úgy gall szóval, hogy "ath Fodhla", ebből alakult ki. Athol Fortune Sim és bika, vagyis játékos. Chandana neve indiai, a Chandon változata, a candana szanszkrit szóból alakult ki, melynek jelentése "szantálfa". Chandana Romance Sim és rák, vagyis nagyon félénk.

És végül bemutatom Srecko-t. A neve horvát/szerb, szlovén eredetű, és azt jelenti, "szerencse". Srecko Fortune Sim és nyilas, vagyis nagyon aktív.

Ez pedig a szigorú szabályok szerint berendezett ház: csak ennyi ágy, ülőhely, vécé, stb lehet, hozzájárulva ahhoz, hogy itt tényleg mindenki begolyózzon...
Lássuk, hogy boldogul Gervaise, a főszereplőm.

Nincsenek megjegyzések: