csütörtök, november 16, 2006

Sajnos nem sikerült az Asylum Challenge. :( Nehéz! Nem hiába írja a kitalálója, hogy mielőtt elkezded, jól gondold át a ház berendezését, mert azon áll vagy bukik minden. Tényleg így van. Ha megint megpróbálom ezt a challenge-et, a mostani hibáimból tanulva fogom berendezni a diliházat.
Megmutatom, mi történt.

Itt még semmi vész, csak annyi, hogy Lubomierz és Srecko hajbakaptak valamin. Azaz, mit is beszélek, Lubomierz-nek nincs is haja! Haha!

Lubomierz győzött.

Gervaise, a főszereplő, a kajakihordó embert próbálja becserkészni második áldozatnak (woohoo partnernek).

A második tűz! Hála az égnek, megint itthon volt Gervaise, gyorsan jött a tűzoltó, nem lett baj.

Athol a kedvenc heverőjén mindezt átaludta, és közben Srecko-ról álmodott.

Gervaise kihasználja az alkalmat, és ismerkedik a csinos tűzoltónővel.

Szegény Leightonnak ez a tűzeset már sok volt, és idegösszeroppanást kap.

Lubomierz úgyszintén.

Leighton kéreget. Ezt csinálja egy Fortune Sim, ha már minden reményét elvesztette.

A harmadik tűz, amely a végzetes eseményeket elindította. Gervaise éppen munkában van!! Próbáltam hazarendelni olymódon, hogy kiikszeltem a munkanégyzetet a sarokban, de nem jött haza előbb. :( (Majd utánanézek, haza lehet-e rendelni egy simet előbb, mint hogy lejár a munkaideje.)

Órákig égett a tűz, és ezek a hülyék persze nem képesek hívni a tűzoltót, de hát pont ez a nehézség ebben a challenge-ben. Mert a tűz bekövetkezik, ez biztos, csak idő kérdése, hogy mikor. Azt kell meggondolni, hova tegyem a tűzhelyet, hogy ilyenkor ne égjen le az egész konyha és ne tudjon az összes sim a tűzben ugrálni.


Megjelenik közöttük a Halál. Azt hiszem, Athol halt meg legelőször, de az is lehet, hogy Srecko. Mindenesetre hárman vesztek oda: Athol, Srecko és Lubomierz.

Gervaise végre hazaér! Azonnal könyörögni kezd a Halálnak, hogy kímélje meg Leighton életét, akit éppen akkor készült elragadni.

Leighton megmenekült!

Jaj, ne! Gervaise is kigyulladt! Már kihívta a tűzoltót, erre ő is lángra kapott!!

Ez vicces kép. :)

Leighton megint nem bírja idegekkel, amit nem is csodálok. Három sim égett halálra a szeme előtt, és kis híján ő is odaveszett. :/

A konyha a pusztítás után.

Leighton már ott tart, hogy csirkének képzeli magát, közben Laurinda értetlen fejjel előjön a szobából, ahol addig aludt. Ő az egész tragédiát átaludta!

Chandana is, és ő még most is alszik.

Leighton összeszedi magát és takarítani kezd. Ahogy az előző bejegyzésben is írtam, ilyen szempontból nem volt gond ebben a diliházban, mert majdnem mindenki takarított magától.

Gervaise megismerkedik a barátnőm örökifjú simjével, akit megalkotott, összehozott neki egy kisbabát, aztán azóta se játszik vele. Így már túlélt egy egész tízgenerációs legacy-t, és még mindig fiatal.

A szabályok szerint, ha valaki meghal a házban, ki kell dobni egy ágyat és egy ülőhelyet. Mivel hárman haltak meg, becsületesen kidobtam három ágyat és három széket. Ez a szoba üresen maradt, így beletettem a három urnát. Hülyeség volt részemről! Bár az urnákat kidobni nem szabad, szerintem semmi nem tiltja, hogy kivigyem őket a kertbe, minél messzebb a háztól. Ezt kellett volna csinálni, és akkor a szellemek talán nem jelentettek volna akkora veszélyt a még elő simekre, mint így...

Gervaise még mindig takarít, de közben rendezem be újra a konyhát. Az a szabály, hogy ha valami elveszik, csak pontosan ugyanolyat vehetek helyette.

Innentől kezdve nem lehetett nyugodtan aludni a házban. (Ez még a kisebb baj volt, az igazi gond az lett, amikor egyáltalán nem lehetett.) A ház egyetlen ágya abban a szobában van, amelyikben a tévé. Ezt a többiek folyton bekapcsolják, így nem lehet aludni. :/ Mikor idetettem, nem gondoltam bele, hogy ez a helyzet is előállhat. Amíg volt az a háromágyas szoba, ott mindig lehetett nyugodtan aludni. De most már nincs olyan. Szóval ez is egy hiba volt.

Szerencsére Yashmine és Gervaise vannak olyan jóban egymással, hogy egy ágyba feküdjenek, így Gervaise végre alhat egy kicsit munka előtt.

Az utolsó nyugodt nap. Leighton aludni próbál, miközben Chandana tévézik. Persze nem ment neki...

Laurinda se tud aludni, de pihenget.

Yashmine magányosan eszeget.

Gervaise pedig flörtölget a kajás emberrel.

Ezeket a virágokat Gervaise kapta különböző randijai után, odatettem az urnák mellé.

A kajás ember a woohooról beszélget Gervaise-zel. Mellettük Leighton elterülve a padlón, mert már annyira fáradt.

A többiek is kimúltak.

A nyugalom vége! Megjelennek a szellemek, és innentől kezdve nem lehet tőlük aludni egy percet sem.

Leighton megint a halálán van, aminek két oka lehet: halálra ijesztette egy szellem, vagy éhenhal. Utóbbi úgy lehet, hogy túl álmos ahhoz, hogy egyen és aludni meg a szellemektől nem bír.

Gervaise megint próbálja megmenteni, de ez csak egy kétségbeesett utolsó próbálkozás, sejtettem, hogy nem fog sikerülni, mert eddig még sosem sikerült ugyanazt a simet kétszer megmenteni a haláltól. :(


Eközben Chandana a konyhában haldoklik, és Gervaise már ahhoz is túl későn ér oda, hogy megpróbálja megmenteni. Ő is vagy éhenhalt, vagy halálra ijedt. A szellemek itt már állandóan ijesztgették őket, amitől minden szükségletük nagyon gyorsan pirosba ment le.

Gervaise is eljutott arra a szintre, amikor már olyan kimerült, hogy nem bír felkelni, hogy egyen...

Haldoklik! Ezzel a challenge kudarcba fulladt, hiszen elvben nem irányíthatom a többi simet.

Mivel itt már úgyis mindegy volt, megpróbáltam, hogy Yashmine mentse meg Gervaise-t.

Nem sikerült. :( Meghalt a főszereplőm... A challenge eredménye tehát egy nagy 0 pont. Ez van. Majd máskor megpróbálom megint, de az itt leírt hibákat elkerülve. Kitűztem magam elé egy másik challenge-et a diliház két túlélőjével. Egyszerűen annyit, hogy elérjem az életcéljukat, anélkül, hogy csalnék a pénzzel. Természetesen mindkettő nagyon rossz állapotban van most.

Laurinda. Romance Sim, úgyhogy ahhoz, hogy boldog legyen, kell majd szeretőt is kerítenem neki. Megnéztem az életcélját: mesterszakács akar lenni.

Yashmine. Pleasure Sim, vagyis mindig játszani akar. Életcélja az, hogy hivatásos partivendég legyen.

Nincsenek megjegyzések: