kedd, március 27, 2007

Ezen a héten a Tomey család családi vállalkozásba fogott, mivel két Fortune Sim van a családban, és ők ettől lesznek igazán boldogok. Meg sajnos valami szomorú is történt...
A Tomey Család
Timoteo Tomey Laima Tomey Hadley Tomey Halldor Tomey Dáiríne Tomey
TIMOTEO: Popularity Sim, LTW Celebrity Chef (elérte)
LAIMA (Timoteo felesége, sz. Tavoularis): Fortune Sim, LTW 100000 pénz
HADLEY (Timoteo és Laima lánya): Fortune Sim, LTW Hall of Famer
HALLDOR (Timoteo és Laima fia)
DÁIRÍNE (Timoteo anyja): Knowledge Sim, LTW Mad Scientist (elérte)

Laima életcélja rengeteg pénzt keresni, amit szerintem úgy lehet legkönnyebben (vagy csak úgy) elérni, ha üzletet nyit. Ezért átalakítottam a garázsukat üzletté. Laima sokáig gondolkodott, hogy mit is áruljon abban az üzletben, majd végül úgy döntött, hogy robotokat fog készíteni, és azokat eladni. A képen a cégére előtt áll, amelyen fogaskerek látszanak.

"Nem ördöngösség, megy ez nekem!"

"Én is segítek anyunak!" Hadley a suli és a munkája mellett is szakít időt rá, hogy segítsen az anyjának a műhelyben. Nem is baj, szépségkirálynő tuti nem lesz belőle, úgyhogy jobb, ha dolgozik...

"Ti boxoljatok, és én leszek a bíró," mondja Laima a férjének és az anyósának. Ők ketten már elérték az életcéljukat, úgyhogy sok idejük van játszadozni. Persze most, hogy nemsokára üzletet nyitnak, ez meg fog változni.

"És szerinted ezeket el is tudjuk majd adni?" Nem tudom, Hadley, de meg fogjuk próbálni.

Vettek egy második munkaasztalt is, így a két szülő egyszerre tud dolgozni a műhelyben a robotok előállításán.

"Egy rakat pénzt fogunk keresni ezeken a robotokon!" Laima optimista.

Laima, nézz ide egy kicsit!

"Hm? Mi az?" Semmi, csak akartam rólad egy közelképet, mert te vagy a legszebb sim a környéken! :)

Halldor egyik nap az "unokaöccsét", Ellar Childrent hozta haza a suliból. Ellar igazából nem tudom pontosan mije neki, de annyi biztos, hogy (a buborékfújónál ülő) Dáiríne Ellarnak a dédanyja, Halldornak meg a nagyanyja. "Ellar, neked mi történt az arcoddal, hogy ilyen ronda vagy?" kérdezi Halldor. "Nos, az apukám, Foster is ilyen, tőle örököltem," mondja Ellar. "De amikor majd felnövök, akkor már nem lesz ennyire feltűnő, mert majd szakállt fogok növeszteni, mint az apukám." "Aha, jó ötlet," mondja Halldor.

"De azért bevallom, hogyha találkoznék egy dzsinnel, akkor egy szebb arcot kérnék tőle," teszi hozzá Ellar.

A szülők megöregedtek! "Kedvesem, mit szólnál hozzá, ha csapnánk egy aranylakodalmi partit?" kérdezi Timoteo.

"Az nagyon jó lenne!" lelkendezik Laima. Aztán ezt sajnos megbánták...

A parti rémesen sikerült, részben az én hülyeségem, részben a balszerencse miatt. Először is felgyújtották a konyhát, úgyhogy tök rossz kedvük volt, mikor megérkeztek a vendégek. Aztán meg a vendégek nem tudtak bejönni (ld. kép), hanem kinn áztak a szakadó esőben. Mire rájöttem, hogy mi a baj, eltelt egy kis idő! Az volt a gond, hogy már bezártam a bejárati ajtót, hogy majd mikor megnyitom az üzletet, a házba csak a családtagok tudjanak bemenni, a vásárlók ne. És elfelejtettem kinyitni a vendégeknek.

"Uncsi ez a parti..."

Aztán végre sikerült bejönni a vendégeknek, Timoteo pedig egy ajándékkal kedveskedett a feleségének, hogy felvidítsa. A barátságtalan Stian, Timoteo egyik unokaöccse, azonnal leült kajálni. Mögöttük Chanté Joghs (sz. Chanté Tomey), Timoteo nővére.

Laima aztán kicsit táncolt meg beszélgetett Cronus Joghs-zal, de nem igazán találták meg a közös hangot... A végén már veszekedtek. Közben a többi vendég és uncsizik, Chanté sörözni akar, a vén Dáiríne meg bűzlik és zuhanyozni akar...

Mindez napközben történt, és végül Hadley hazajött a suliból. "Hé, nem is szóltatok, hogy buli lesz ma! Ide a pezsgővel!"

Timoteo: "Emelem poharam szépséges feleségemre!" "Éljen, éljen!!" Szóval a parti nagyon gáz volt, de azért annak örültek a simek, hogy ennyi családtagjuk összegyűlt egy helyen, úgyhogy arra jó volt.

A Tomey Robotszaküzlet készen áll a nyitásra!

Laima a tulajdonos, de Timoteo is sokat segít. Miután megöregedtek, nyugdíjba vonultak, és most már csak az üzletükkel foglalkoznak.

Felhalmoztak árut, vettek egy pénztárgépet...

...és már meg is érkeztek az első potenciális vevők! :)

Az üzlet aztán döcögősen, de beindult. Minden családtag segít, amikor tud.

Jelenleg 1-es szinten áll a bolt, vagyis egyet ment fel a nulláról. Ami nem valami jó még, de majd igyekszem jobbá tenni. A 10-es a legjobb szint.

A vén Dáiríne is segített, amikor csak tudott, és éppen munka közben érte a halál... Ő volt a Prosperity Regény legtermékenyebb simje, vagyis az, aki a legtöbb utódot hagyta maga után. A Regény elején négy gyermeke volt, és a halálakor összesen 11 unokája és 4 dédunokája. Egyébként egyik vágya az volt, hogy feltámadjon egyik szomszédja és barátnője, a nemrég elhunyt Sierra Agg. Hát, ez persze nem történt meg, de most legalább a sim-másvilágon találkozhat vele újra. Péke pixelporaira. :(

Halldor tini lett, és nekem senki ne mondja, hogy az Aspiration nem öröklődik! Dobtam a kockával, és Popularity Sim lett, mint az apja. (A nővére meg Fortune, mint az anyjuk.) Szeretem az ilyen "véletleneket". :) Az életcélja meg ugyanaz, mint a nővérének, Hadley-nek: sportoló karrier csúcsa.

"Szüpp, szüpp, meghalt a nagyi!" Sajnálom, Halldor, nekem is hiányzik. :(

Az öreg simekben az a jó, hogy nagyon hamar kialusszák magukat (igaz, hamar is fáradnak). Timoteo és Laima éjszaka is buzgón dolgoznak az üzletben, készülve a reggeli nyitásra.

A két gyerek nincs jóban egymással, még csak nem is barátok. "Öcsi, pirospacsizzunk!" "Ö, kösz, nem!"

A gyerekek még nem jöttek bele az üzletvezetésbe. Pedig egyszer ők öröklik majd a boltot, szóval jó lenne, ha beletanulnának. Halldor: "Vegyél egy robotot, vagy kitekerem a nyakad!!" Halldor éppen az egyik unokatesójának, Wiremu Joghsnak "próbál eladni valamit".

Wiremu: "Atyaúristen, de ronda a nővéred!"

Hadley: "Hallottam ám, te kis @#$%, na megállj!!" Halldor: "Én inkább úgy teszek, mintha nem is venném észre őket, és hátat fordítok."
A következő héten azt remélem, hogy a Tomey család némi üzleti sikereket is elkönyvelhet.

Nincsenek megjegyzések: