vasárnap, március 18, 2007

Most egy kis kitérő következik, mielőtt folytatom a Prosperity Regényt: egy Free Will Kísérlet. Egyszerűen annyi a lényeg, hogy építettem egy csodás villát, oda beteszek egy simet, és hagyom, hogy csináljon, amit akar. Képeket készítek róla, amíg él, és sim hetente elmondom, mi történik vele.

Ő volna a kísérleti alany, Markus Sealis. A neve, a neme és minden egyéb tulajdonsága (kivéve a külsejét meg azt, hogy felnőtt) véletlenszerűen lett kiválasztva. Romance Sim lett, és vízöntő. Vagyis a személyisége 4, 4, 4, 7, 6. Lefordítva ez annyit tesz, hogy a legtöbb dologban nagyjából megtalálta az arany középutat, de azért inkább rendetlen, félénk és lusta, nagyon játékos, és eléggé kedves. Az életcélja a zenei karrier csúcsa. Na, azt biztos soha nem éri el, mivel ha nem mondom neki, tuti soha nem kezd el dolgozni! Sőt, tudom, hogy kaját se fog rendelni magától, szóval szerintem az élete úgy fog véget érni, hogy egyszer éhenhal, amikor kifogy a kaja a hűtőből. Az a szerencséje, hogy amikor a villát építettem, két hűtőt tettem bele. (Akkor még nem terveztem, hogy egy ilyen Free Will Kísérletet is végzek majd benne.) Amikor Markus megérkezett a villába, első dolga az volt, hogy nekiállt dartsozni.

Ez a villa.

Hátulról ilyen. Itt még nincsenek lámpák a kertben, mert elfelejtkeztem róluk, azokat vettem később. De semmi egyebet nem fogok venni a házba, amíg Markus itt él.

Magasföldszint terasszal. Most vettem észre, hogy az egyik szék az ebédlőben rossz irányba áll, azt majd helyre fordítom.

Első emelet terasszal.

Második emelet terasszal.

Tető.

Amikor Markus megunta a dartsozást, következő útja a földszinti bárhoz vezetett. Készített négy pohár turmixot, és mindet megitta.

Ettől majd' bepisilt, de nem hogy felkereste volna az egyik vécét! Neeem! Előbb megivott még négy pohár turmixot! A hét folyamán később rájöttem, hogy iszákos, vagy mi. Nem vagyok benne biztos, hogy gyümölcsturmixokat iszogat nap mint nap...

Végre eliszkol pisilni.

Azután dühödten billiárdozni kezd...

Megérkeztek a szokásos üdvözlő simek, akik akkor bukkannak fel, mikor új sim költözik a környékre. Markus persze nem ment ki üdvözölni őket. Csak akkor tenné azt, ha mondanám neki.

Amikor megéhezett, párizsis szendókat gyártott magának.

Megint itt egy sim, egész helyes. Markus persze woohoozni akar, hiszen Romance Sim, de nem hogy kijönne üdvözölni, hogy ismerkedjen!

"Noooj, lécci mondd meg, mit csináljak, magamtól nem tudom, hogy mi a jó nekem!!" *sóhaj*

Eljött az első este (sőt kora hajnal, mert addig nem ment aludni), és Markus valami oknál fogva feljött a második emeletre, hogy ott aludjon. Pedig lejjebb is vannak ágyak. De nem aludt itt végül, mert amikor elért az ágyhoz, rájött, hogy mocskos (érdemes megfigyelni vörösen izzó gyémántját a feje felett), ezért nem feküdt le. Visszaszállt a liftbe, azzal elment egy másik emeletre, ott is megállt egy ágy mellett, rájött, hogy mocskos, nem feküdt le... Ezt azóta is többször eljátssza minden éjjel (vagy nappal, mert az alvásritmusa már totál összekuszálódott), mielőtt végre valahol elalszik (általában mocskosan), majd felkelés után zuhanyozik.

Félszemű felvidító nyúl: "Ez a szerencsétlen sim olyan magányos, hogy már az én segítségemre szorul! Miért nem törődsz vele?" He? Megvan mindene! Nem tehetek róla, hogy idióta, és ahelyett, hogy simekkel ismerkedne, folyton csak párizsis szendókat gyárt!

"Húzz már innen, te hülye, sárga nyúl! Menj a kékszínű haverod után, vagy fotelhuzatot csinálok a bőrödből!"

Markus végre valamit jól csinál! Akart egy Skill pontot, megkockáztatta, hogy mást is eszik, mint párizsis szendót, és lám, kapott egy főzés pontot.

Az eddigi legizgibb dolog, amit művelt: Felment a tetőre, és beszállt a gömbbe. Sajna nem maradt benne elég ideig ahhoz, hogy Body pontot szerezzen.

Hétfőn költözött be, és már csütörtök volt, amikor újra kiment a házából, hogy kivigye a szemetet.

Még a számlákat is kivette a postaládából! Sárga nyúl: "Hja, de amilyen lökött, tuti nem fogja befizetni őket!"

Hát, nem is. Letette őket a földre, és rájuk állt. Sárga nyúl: "Te kutya vagy farkas vagy mi vagy te, szerintem épp elég baja van ennek a simnek, nem hiányzik neki, hogy még te is vicsorogj rá. Lassan akármit csinálok, nem tudom felvidítani!" Markus azonban az először barátságtalanul viselkedő állatkával később játszani kezdett, és attól fel is ment a Social szüksége!

"Nem is olyan rossz az élet." Ja, csak várj, míg kifogy a kaja mindkét hűtődből, megnézem, hogy akkor mit csinálsz!

Aztán pár óráig itt heverészett...

Hát ez is bekövetkezett: Egyik este összepisilte magát, mert addig halogatta a vécéremenést. Pedig senki sem akadályozza, és van a házban három vécé!

"Brüühüühüüü!!" Jaj, igen, annyira sajnállak, Markus! Egy király villában kell laknod!

A számlák nem fizetésének természetesen meglett a következménye: Jött a behajtó! Na, de ez is csak egy sim = idióta! Először is beleállt Markus előző esti pisitócsájába, majd pedig csak ezt a vacak ágyat vitte el...

...és egy még vacakabb kerti lámpát. Ördögi vigyorral a fején. Mondom, idióta...

Na, tessék, Markus, itt a tél! És te eddig még ki se próbáltad ezt a csodás medencédet!

"Kiba hideg van." Tudom. De legalább kijöttél megnézni a havat. Ez okos döntés volt.

"Nem fázok, nem fázok, akkor se fázok..." Közben meg már egészen kékbe ment a hőmérője...

"A dartsozástól majd biztos kimelegszem!"

Szerencsére aztán visszament a házba, mielőtt megfagyott volna... "Megint havazik." Tény. Kíváncsi vagyok, megéred-e a tavaszt.

Nincsenek megjegyzések: