kedd, március 13, 2007

A Tomey családdal csupa jó dolog történt a hetedik héten!
A Tomey Család
Timoteo Tomey Laima Tomey Hadley Tomey Halldor Tomey Dáiríne Tomey

Az első örömteli esemény az volt, hogy a család legifjabb tagja, Halldor, totyogó lett.
Halldor Tomey
Ezt a fekete borzas hajacskát anyai nagyapjától, Verner Tavoularistől örökölte. Szerintem cuki. :) Halldor és a nővére, Hadley, pontosan ugyanolyan személyiségpontokkal rendelkeznek. Hm. Mondjuk jobb, mintha klónok lennének, bár akkor nem is lehetne az egyik fiú, a másik lány. Na, mindegy. Amikor benéztem hozzájuk, Timoteo, az apuka, meg Laima, az anyuka, éppen woohoozni akartak. Szeretik egymást nagyon. :) Az öreg Dáiríne pedig, Timoteo édesanyja, unokát akart! Hát, szerintem nem lesz neki több, de nem is baj, úgyis elérte már az életcélját (Science karrier teteje), úgyhogy most már bármi is lesz, boldogan hal meg. Egyébként sem értem miért kéne neki még unoka, van neki tizenegy! Plusz két dédunoka! Ő a Prosperity Regény ősanyja, vagy mi. :) Neki született a legtöbb leszármazottja a Regény kezdete óta.

Laima, az anyuka, egyik nap unatkozott, és meghívta a helyi magánsuli igazgatóját vacsorára, hátha sikerül bejuttatni a lányát, Hadley-t. És sikerült. :)

Hadley aztán tini lett. Legnagyobb bánatom vele kapcsolatban, hogy nyoma sincs rajta édesanyja, Laima szépségének... Hát, ez van. Viszont más szempontból nagyon hasonlít rá. A kockadobás úgy határozott, hogy ő is Fortune Sim lett, mint Laima. Mindig azt mondom, hogy imádom a véletleneket, de talán nincsenek is véletlenek. :) Tök gyakran pont azt dobom, ami az egyik szülő Aspija! Hadley életcélja az Athletic karrier csúcsa, vagyis az állása is ugyanaz lesz, mint Laimának. El is kezdett ott dolgozni, és elérte a tinikarrier tetejét. Közben nagyon jól tanul, és rengeteg ösztöndíjat kapott! Ha menne egyetemre, egy rakat pénze lenne, de nem szeretek az egyetemi kiegészítővel játszani, mert túl sok idő, és addig itt a családja házában nem telne az idő. Nem baj, az ösztöndíj-szerzésenek így is van haszna, hiszen Hadley és Laima is nagyon örültek neki, mivel a Fortune Simek már attól is boldogok, ha pénzre van kilátás. :) Ha már a pénznél tartunk, Timoteo, a családfő, nyert 55000 pénzt egy sikeres üzleti befektetésnek köszönhetően (étteremlánc-tulajdonos volt akkor), úgyhogy most minden bizonnyal a Tomey család a legtehetősebb egész Challengetownban. Aztán Timoteo elérte a Culinary karrier csúcsát, és azzal az életcélját is. Az előléptetésben az is segítette, hogy a felesége, Laima, szorgalmasan csevegett a telefonon fűvel-fával, hogy új barátokat szerezzen. Közben összebarátkozott Casey Tavoularis-szel is, aki a mostohaöccsének a felesége, így most Laima öreg szüleinek házában lakik. Laima sokat beszélgetett vele a szüleiről. Aztán egyik nap egy másik rokona, Sybella Children állított be. Laima neki az unokahúga, és amíg Sybella férjhez nem ment, a Tavoularis házban laktak. Sybella elújságolta, hogy nagymama lett, és arról is beszélt Laimának, hogy milyen volt régen, amikor Laima még kisbaba volt. Aztán Laima is elérte a karrierje (Athletic) csúcsát, de neki sajna nem ez volt az életcélja, hanem az, hogy 100000 pénzt keressen. Az nagyon sok, szerintem csak akkor érné el, ha vállalkozásba kezdene, de lusta vagyok nyitni neki egyet... Még annyi történt, hogy egyik nap Stian Agg telefonált, Dáiríne egyik unokája a 11 közül, és Dáirínével akart beszélni. Nem tudom, mit akarhatott mondani neki... Stian az, aki általam nem ismert okból gyűlöli Dáirínét, és egyszer láttam, hogy azt akarja, hogy Dáiríne haljon meg (látni akarta a szellemét). :/ Dáirínéről még annyit, hogy az az egyik vágya, hogy egy rokona összeházasodjon egy azonos nemű simmel. Ayaka Joghsra gondol, egyik unokájára, ez nem vitás, aki eljegyezte magát a saját nagynénjével, Léan Tavoularis-szel. Nem tudják, hogy rokonok, mert Léant örökbefogadták, de eredetileg Joghs volt a neve. Hát, úgy látom Dáiríne sem az az ítélkezős fajta sim. :)

Halldor iskolás lett. Már ekkor rengeteg Skill pontja volt, mert Smart Milken nőtt fel, amit mindig a nagyija, Dáiríne csinált neki. Dáiríne egyébként valamiért sokkal jobban szereti Halldort, mint a másik vele egy házban élő unokáját, Hadley-t. Laima, az édesanyjuk, ugyanúgy szereti mindkettőjüket, Timoteo, az apjuk, pedig Hadley-t kedveli jobban. Ja, és a két testvér, Hadley és Halldor, nem kedvelik egymást egyáltalán. Nem tudom ezeknek az okát, ezt csak a simek tudják. :)
A Tomey gyerekeknek még mindig nincs párjuk, és valószínűleg nem is lesz. Lehet, hogy mégis, mert nem tudom már biztosan, hogy nincs-e egy olyan unokatestvérük, akiről már nem tudják, hogy az unokatestvérük, és azzal összeállhatnának... De nem számít, ha nincs jövőjük, akkor egyszerűen el fognak költözni, és a korábbi terveimmel ellentétben nem költöztetek a helyükre új családot, mert a Prosperity Regénynek is véget kell érnie egyszer, hogy belekezdhessek egy újabb challenge-be. :))

Nincsenek megjegyzések: