szombat, augusztus 18, 2007

Ez a Shaffer Life Artist Challenge befejezése.
Hát, képes voltam elbukni a saját magam által kitalált challenge-et, de ez talán azt mutatja, hogy jó a challenge, és nem túl könnyű. :) Vagy azt, hogy béna vagyok. Vagy mindkettőt. :) Szóval, az okozta a bukást, hogy a kezdő sim meghalt, mielőtt az unokái tinik lettek volna. Csak pár nap hiányzott volna... Sajnos a kezdő simemnek, Kierstennek, olyan életcélja volt, hogy el akarta érni egy karrier csúcsát. De hát ennek a challenge-nek a szabályai szerint nem dolgozhatott, ezért aztán nem érte el az életcélját, és amiatt nem élt sokáig... Talán érdemes lett volna megváltoztatni az Aspiját, és vele az életcélját? Ha még egyszer megpróbálom ezt a challenge-et, akkor ez meggondolandó stratégia lenne, ha ilyen karrierrel kapcsolatos életcél jön elő.

Csak mutatom ezt az érdekes játékhibát, amit korábban említettem: Ahányszor visszamegyek, mindig megjelenik pár korábban már törölt urna vagy sírkő! Néha egy egész csomó! Megint törlöm, megint jön a pénz, szóval nem zavar annyira, csak fura... A képen amúgy az a sim látható, aki még korábban gondot okozott azzal, hogy nem halt meg az istennek se, hanem elájult, és csak napokig feküdt, és sose jött érte a Halál. Aztán move_objects-el töröltem, aztán most megint él! És, amilyen hülye, vissza is jött ide hozzánk! Úgyhogy megint befalazásra került. >:) És, asszem ezt még nem írtam le, hogy rájöttem, hogyan lehet elkerülni, hogy egy sim "elfelejtsen" elhalálozni. Mivel a simek álmukban nem tudnak meghalni, be kell tenni melléjük egy telefont, ami előbb vagy utóbb megszólal, és akkor az elájult sim felkel, és egy idő után tuti meghal. Ez bevált. >:)

Vissza a Shaffer család történetéhez: Az ikrek szülinapjára térünk be, arra, amikor totyogóból egyetlen másodperc alatt iskolás gyerekké változnak... Jelen van apai nagyapjuk is, Malcolm, szokás szerint gatyában, mert most woohoozott a nagyival...

Tiffany, az anyuka karjában Mabon, a kedves iker, míg Boyce, az apuka karjában Nanette, a gonosz iker...

Mabon: "Juhúúúú, megnőttem!!!!!"

Nanette: "Ki ez a ribi, és mit keres a partimon?" Valami ismeretlen nőci is éppen itt volt a házban, amikor felnőttek az ikrek. Asszem később őt is befalazták, és meghalt... De nem biztos, már nem emlékszem. Na, mindegy.

Nanette: "Mit nem ért a gyengeelméjű bátyám azon, hogy EZ AZ ÉN SZOBÁM?" Kérlek, nyugodj meg, Nanette, tény, hogy ez egyben a ház egyetlen fürije is. Légy megértő, ha a családtagjaid használni akarják.

"Nagyi, de hiszen neked nincs... Jé, pedig azt mondtad, hogy mikor születtél, neked is volt..."

Eljön a reggel, amikor az ikreknek életükben először kell suliba menniük. Nanette-et az anyukája ébreszti. Nanette: "Anyu, húzz innen, még aludtam, és nem megyek sehova!"

Mabon magától is felkel. "*ásít* Hm, mi? Reggel van? Oké, megyek is a suliba."

"Már fel is öltöztem, és indulok." Ez Mabon.

Ez meg Nanette...

Ez a sim arról híres, hogy az egyik azon kevés erre sétáló simek közül, akiket valamilyen okból nem falazott be a Shaffer család egyik tagja, hanem élni hagyták. Méghozzá azért, mert ez történt vele pont itt a házuk előtt. Idegösszeroppanás, Family Sim. Biztos nem kell egy pasinak se, úgyhogy nincs családja. Szegény... Megsajnáltam, ezért hagytam élni.

Kiersten itt már érezte, hogy nem lesz jó vége a challenge-nek, legalább is az ő számára nem. "Malcolm, tudod, az unokáim még kicsik..."

"...én pedig nemsokára meghalok. Nem hiszem, hogy megérem, hogy tinik legyenek."

Tiffany: "Ezen a héten is sorban hullanak a simek a halálkamrában, dől a pénz a kasszánkba, ünnepeljünk!" Boyce: "Rendben drágám, bár már nem is kéne többet megölni, úgyis van elég pénzünk." "Igaz, de olyan muris, mikor meghalnak." "Hát, ebben igazad van, drágám." Tiffany és Boyce: egy boldog házasság.

Nanette: "Ezt a szüleimnek nem kéne előttem csinálniuk!" Kölyök, neked fogalmad sincs, hogy apádnak mit kellett végignéznie, amikor ő volt annyi idős, mint most te.

Eh, ez a hála! Életben hagytuk, erre egész éjjel itt lábatlankodott nekünk, és püfölte a dobokat! Ja, a háttérben azért áll egy sírkő, mert Tiffany, a Knowledge Sim, akart látni egy szellemet, úgyhogy ezt meghagytam, nem adtam el. De sose jött a szellem...

Nanette is követi a családi tradíciót, és megtanul festeni. Itt életében először próbálkozik vele. Kiersten elérzékenyülten nézi...

"Nagyi, ugye egyszer majd elmondod, hogyan operáltak át nővé? Engem nagyon érdekel!" "Majd ha nagyobb leszel, Nanette. Ha megérem..." *szüpp*

"Malcolm, érzem, hogy közel a vég..."

"Ugyan, ugyan, ne mondj ilyet! Van még egy egész sim napod hátra!"

"Akkor még egy utolsót woohoozzunk, mit szólsz?" "Oké!"

Fogalmam sincs, mitől van ott egy akkora pocsolya! :o

Malcolm: "Kiersten? Úgy hallom, hogy valami morog mögöttem!" Eljött a pillanat, nem lehetett elkerülni... Malcolm meg ismét gatyában van, mint minden fontos eseménynél... De hol van Boyce?

Hja! Meg se lep. BOYCE! Anyád éppen elhalálozik!!

Csak Malcolm van jelen a búcsúnál...

Kiersten menye meg az unokák olyan lassan vonszolják ide magukat, hogy mire ideérnének, Kiersten már rég nincs az elők közt...

Tiffany: "Álljunk meg, gyerekek, most már úgysem érdemes odamenni."

Kiersten sírját a tavacska mellé tettem. Nyugodj békében, Kiersten! ... Amíg fel nem élesztelek. :) Igen, tervben van, de majd csak egy másik sztoriban. :)

"Ááááá, a nagyi meghalt, és sose mondta el, hogyan operálták nővé!!" Szegény gyerek...

Tiffany meghívta a magánsuli igazgatóját, hogy felvételt nyerjenek a fiai.

Boyce eközben...

Igazgató: "Hm, gyanúsan szépen ki vannak öltöztetve, és irreálisan szorgalmasan tanulnak. Valahogy nem hiszem, hogy mindig ilyenek..."

Tiff: "És ez volna a házunk utolsó szobája, elnézést, a férjem éppen alszik, mert... beteg. De nem fertőző." Igazgató: "Íhííí, okééé..."

Igazgató: "Kölyök, biztonságos megenni ezeket a szikrákat?" Mabon: "*csámnyám* Persze! *csámnyám* Van egy érdekes csípős utóízük, de nem rossz!"

"Ugye?" "Mmmhm, valóban!" De tényleg! Azt hiszem, nem véletlenül kaptunk ennyi pontot a kajára, mert ez ilyen szikrás, vagyis a simek által termesztett zöldségekből (vagy általuk fogott halból, vagy mindkettő) készült, és ez minden bizonnyal finomabb. Máskor is ilyet adok az igazgatóknak!

Tiff: "Annyira örülök, hogy ízlett a vacsora! A piros ruhám hogy tetszik?" Az sem rossz, Tiff, de semmi szükség tovább győzködni az igazgató urat, FELVETTÉK a fiúkat! :) Bizony, a kaja megmentette a helyzetet. A ház túrája elég rosszul sült el, de a kaja... hát az jól sült, hogy úgy mondjam. :)

Boyce: "Halál, kérlek, könyörgöm, kíméld meg... ennek a nem is tudom hogy hívják simnek az életét! Annyira hiányozna, ha meghalna!" Boyce le akarta győzni a Halált, gondoltam, hagyom, hadd próbálja meg.

Hát, ez nem jött össze.

Kihívtuk a Garden Clubot is, de tényleg csak kíváncsiságból, nem hittem, hogy be is kerülünk... Főleg hülyeség volt télen hívni őket... Garden Clubos fickó: "Gyertek, meg kéne nézni egy kertet. ... Ja, ja, biztos neki is csak a Wishing Wellre fáj a foga."

Jött is a vén csajszi, meg asszem még egy személy. Ezeket a paprikanövényeket még Kiersten ültette, és mind nagyon szép és egészséges, mert ő arany kitűzős kertész volt. De hát ennyi persze nem elég a Garden Clubba bekerüléshez...

Csávó: "De hiszen ezek a virágok DÖGLÖTTEK!" Hű, nem mondod, így a hóesésben, a befagyott tó mellett, mégis milyenek legyenek??

Igaznak bizonyult, amit olvastam a hivatalos fórumon, hogy ha egy sim meghal, az általa festett festmények sok pénzért adhatóak el! Ezt Kiersten festette, és pár nappal a halála után több mint 1000 pénzt kaptunk volna érte! A halála előtt 400- vagy 600-valahányat ért.

Az ikrek, minden különbözőségük ellenére, nagyon jóban vannak. Persze Nanette feje mindig úgy néz ki, mintha meg akarna ölni valakit, de nem így van.

Tessék, a bizonyíték. Mabon is élvezi a játékot.

Mabon: "Nézd, milyen jól áll nekünk a magánsuli egyenruhája!" Nanette: "Ja, állati jó..."

"Naa, gyere tesó, nézz a kamerába és mondd, hogy csííz!" "Oké, oké, én is imádlak téged, de most már engedj el!"

Újabb szülinapi partira vagyunk hivatalosak, ezúttal az ikrek már tinik lesznek. "Tök béna ez a torta, nem tetszik!" Bocsáss meg, Nanette, csak ilyen van. (Nem akarnék élőben összefutni ezzel a gyerekkel.)

Két vendéget hívtunk a partira, Malcolmot és az újságkihordó kiscsajt, mert még ő volt a legjobb barátságban a családdal... Nincs sok barátjuk, tekintve, hogy szinte mindenkit befalaznak, aki erre jár... Mabon: "Nanette miért nincs itt?"

*fütyörészik*

Aztán végre Nanette elkészül a mosakodással, és mindannyian összegyűlnek. Mabon: "Hmmm, mit is kívánjak?" Nanette: "Utálom a születésnapokat."

*tűűűtütűűűű*

És íme, Mabon Shaffer, a lányok kedvence! Tuti, hogy az lesz! Főleg, hogy Family Sim lett, bár, a leghülyébb életcéllal: 20 kiskutya vagy kiscica felnevelése! Ugh. :/ Azt még sosem vittem véghez.

És Nanette. Imádom ezt a simet, mert annyira egyedi! :) Igaz, az életcélja nem: 20 szerető! Igen, Romance Sim lett. Nem baj, igazából pont illik mindkettőre, amit dobtam a kockával.
A Shaffer Life Artist Challenge it véget ér, de ezt a családot nagyon megszerettem, főleg Kierstent és Nanette-et, úgyhogy fogok még velük játszani. Valamikor elkezdek majd egy Legacyt ebben a városrészben, és a kezdő sim egyetemista lesz, és vele együtt az ikrek is mennek majd egyetemre. Aztán majd valaki megszerzi a feltámasztó telefont, és feltámasztja Kierstent. Ezt Nanette nagyon szeretné is megtenni, meg még több másik családtag is. Nem csak én szerettem Kierstent... *szüpp* Na, de viszontlátom még, remélem!

Nincsenek megjegyzések: